REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kayseri Haber TV

Kayseri’de Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi Açıldı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kayseri’de Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi Açıldı
18
03 Eylül 2024 - 20:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde düzenlenen Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi’nin açılış törenine katıldı. Sergide, 1990 yılına kadar çevrilmiş olan nostaljik Yeşilçam filmlerine ait 150 orijinal film afişi beğeniye sunuldu.

Açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Serdar Öztürk, daire başkanları, müdürler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Büyükkılıç, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’in koleksiyonundaki eserlerin sergilendiği bu önemli etkinlik için övgüde bulundu ve koleksiyonun büyük bir hobi ve emek ürünü olduğunu belirtti.

Alzheimer ve Hobilerin Önemi Üzerine Konuştu

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında alzaymır hastalığının yaş aralığının düştüğünü ve bu konuda hobilerin önemine dikkat çekti. “Hobiler, beyin fonksiyonlarını destekleyerek Alzheimer gibi hastalıkların geciktirilmesine yardımcı olabilir” diyen Büyükkılıç, çeşitli hobilerin zihinsel sağlığı korumada önemli rol oynadığını vurguladı.

Yeni Projeler ve Millet Bahçesi

Büyükkılıç, Millet Bahçesi içinde yapımı devam eden projelerden de bahsederek, yakında açılması planlanan halk kütüphanesi, Mimar Sinan Kent Müzesi ve Mutfak Sanatları Merkezi hakkında bilgi verdi. Bu projelerin Kayseri’nin kültürel ve sanatsal hayatını zenginleştireceğini belirtti.

Milletvekili Cıngı’dan Teşekkür

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Millet Bahçesi’nin şehre önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, serginin Kayseri’deki kültürel eksiklikleri gidermeye yönelik bir adım olduğunu belirtti. Cıngı, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehir Konserleri ve Gastronomi Günleri Daveti

Başkan Büyükkılıç, 5 Eylül’de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek Şehir Konserleri ve Ekim ayında yapılacak Gastronomi Günleri hakkında da bilgi verdi. Bu etkinliklerin, Kayseri’nin kültürel zenginliğini artıracağına inandığını ifade etti.

Açılışın ardından Başkan Büyükkılıç, sergiyi gezerek afişler hakkında Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’den bilgi aldı. Sergide, Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Tarık Akan, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Ayşen Gruda, Türkan Şoray, Sadri Alışık ve Kadir İnanır gibi Yeşilçam’ın ünlü isimlerinin film afişleri yer aldı. Ziyaretçiler, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Sultan’, ‘Köyden İndim Şehire’, ‘Gülen Gözler’ gibi klasik filmlerin afişlerini ilgiyle inceledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.